Allianssi Vantaa
Allianssi Vantaa T98 teksti kuvana.

Uusi pelaaja

Tällä sivulla on tietoa uuden harras­tuksen aloittamista harkitsevalle sekä myös aiemmin jalka­palloa pelanneelle, joka pohtii siirtymistä Kopsen tai Koipsin T99/98 joukkueeseen ja sitä kautta yhteis­joukkueeseemme.

Tutustuminen

Sinun ei tarvitse hankkia välineitä kokeillaksesi miltä harjoituksemme tuntuvat. Riittää kun omistat mukavat lenkkarit ja veryttely­puvun. Niillä pääsee jo alkuun. Voit hyvin harjoi­tella perusteita näillä ja ottaa tuntumaa harras­tukseen. Kaikki ns. kasvattaja­seurat antavat mahdolli­suuden käydä harjoi­tuksissa ilmaiseksi vähintään kuukauden, jotta mahdollinen uusi pelaaja saa hyvän käsityksen harras­tuksesta ilman mitään sitoumuksia tai hankintoja.

Harjoittelun voit aloittaa myös talvella. Silloin tarvitset sisä­liikuntaan sopivat kengät, jotka eivät jätä jälkiä liikunta­tilojen lattioihin. Talvi­harjoittelusta on kerrottu myöhemmin tällä sivulla.

Vanhemmat ovat luonnol­lisesti erittäin terve­tulleita katsomaan harjoi­tuksia. On kuitenkin syytä muistaa jättää valmennus kentällä valmentajalle ja tyytyä seuraamaan ja miksei myös tarvittaessa avustamaan valmennuksessa. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö vanhemmat voisi kannustaa pelaajaa harjoittelemaan myös vapaa-ajalla.

Koska pelaajamme asuvat melko laajasti Korso-Koivu­kylän alueella, tapahtuvat kuljetukset harjoituksiin yleensä joidenkin vanhempien autoilla. Autottomuus tai esteellisyys osallistua lapsen kuljet­tamiseen joukkueen harjoi­tuksiin tai peleihin ei kuitenkaan missään nimessä ole este harrastuksen aloit­tamiselle. Meidän joukkueessa kuljetukset ovat toimineet hienosti, siitä kiitos kaikille vanhemmille.

Välineet

Jos huomaat pitäväsi harrastuksesta, sinun pitää hankkia perus­välineitä. Näitä ovat: jalka­pallo­kengät, sääri­suojat, sukat sekä jalka­pallo kokoa 5. Harjoi­tuksissa käyminen ei todellakaan vaadi muuta — paitsi tietysti annoksen reippautta, iloista mieltä ja rohkeutta tutustua uusiin kavereihin!

Valmentajalta, joukkueen­johtajilta ja tietenkin joukkue­kavereilta saat vinkkejä oikeiden välineiden hankintaan. Hiekalle, tekonurmelle ja luonnon­nurmelle on eri­laisia kenkiä, mutta monet tytöt meidänkin joukkueessa käyttävät samoja kenkiä kaikilla eri pinnoilla. Esi­merkiksi hiekka­kentällä lyhyt­nappulaiset kengät pitävät paremmin kuin luonnon­nurmelle tarkoitetut pitkä- ja paksu­nappulaiset kengät.

Harjoitukset

Harjoituksia pidämme 3-4 kertaa viikossa. Kesäisin harjoittelemme pää­sääntöisesti Tikkurilan teko­nurmella, Kalmuurin nurmella Korsossa sekä Havu­kosken teko­nurmella. Toisinaan harjoittelemme myös hiekka­kentillä.

Maalivahdeille järjestetään omia harjoituksiaan kahdesti viikossa. Tytöille ikäluokissa T98 – T04 on omat harjoitukset ja pojille omansa.

Stadi Cup 2012 Helsingin Pallokentällä

Talvisin harjoituksia pidetään sekä sisällä koulujen liikunta­tiloissa että ulkona — säiden salliessa tietenkin. Talvella pipo ja lapaset ovat ulko­kentillä tarpeen.

Ulkoharjoituksille pidämme pakkas­rajaa -10 °C, mutta toisinaan harjoi­tukset joudu­taan perumaan myös kovan lumen­tulon tai jäisen liukkaan kentän vuoksi.

Tikkurilan kupla­hallissa harjoitukset sujuvat n. +10 °C lämpö­tilassa, riippuen ulko­ilman lämpö­tilasta.

Sisäharjoitukset

Pelaaminen

Joukkueemme pelaa keväällä 2014 piiri­sarjan otteluita B17-tyttöjen (17-vuotiaiden ja nuorempien) sarjassa. Valitet­tavasti oman ikäistämme B16-sarjaa ei järjestetä erikseen.

Piiri­sarjaa pelataan keväisin ja syksyisin. Piiri­sarjaan osallistuvat joukkueet on jaettu menestyksensä perusteella eri tasoihin.

Piirisarjan lisäksi pelaamme harjoitus­otteluita muiden seurojen jouk­kueita vastaan sekä osallistumme joihinkin turnauksiin, kuten pohjois­maiden suurimpaan pelkästään tytöille tarkoi­tettuun Stadi Cupiin, joka käydään joka vuosi kesäkuun toisella viikolla Helsingissä.

Stadi Cup 2012.

Pelaamista varten tarvitset vielä peli­asun, eli oranssin paidan numerolla sekä tumman siniset shortsit. Nämäkin varusteet pelaajat kustantavat itse, mutta niiden yhteis­hinta on vain noin 25 €. Pelaa­jillamme on lisäksi vielä musta college-asu, joka aina silloin tällöin osoittautuu tarpeelliseksi.

Lisä­tietoa varusteiden hankkimisesta Varusteet sivulta.

Kotikenttä

Piirisarjan peleissä koti­kenttämme on tällä hetkellä Korson hiekka­kenttä. Vieras­ottelut pelaamme yleensä vasta­puolen koti­kentillä. Suurin osa niistä on nykyään onneksi teko­nurmi­pintaisia.

Tekonurmihankkeet

Koipsin teko­nurmi­hanke Kotitekis toteutui vuonna 2013 ja uusi pinta on nyt ahkerassa käytössä. Joukkueemme pyrkii pitämään harjoituksia kentällä 2-3 kertaa viikossa niin kauan kuin se on säiden puolesta mahdollista.

Havukosken kentän alta ei löydy lämmitystä, joten riippuu talvesta, kuinka usein harjoituksia siellä voidaan pitää. Vuoden 2013 syksy oli poikkeuksellinen kun harjoittelimme kentällä vielä 16. joulukuuta! Keväällä kenttä on taas käytössä huomatta­vasti aikaisemmin kuin vanhalla luonnon­nurmi­kentällä.

Havukosken tekonurmi melkein valmiina.

Kalmuurin teko­nurmi­hanke käynnistyi vuoden myöhässä, mutta sitäkin hienompana. Edellisenä vuonna peruun­tuneen projektin tilalla on nyt paljon kunnian­himoisempi hanke, jossa teko­nurmen lisäksi paikalle pystytetään kupla­halli talvi­kuukau­siksi. Tämä parantaa harjoitusten laatua oleel­lisesti, etenkin kylminä talvina.

Havukosken tekonurmesta löytyy tietoa myös Koipsin omilta sivuilta.

Kalmuurin teko­nurmi­projektista löytyy kuvia ja lisä­tietoa Kopsen sivuilta.

Pelipassi ja vakuutus

Jos haluat pelata otteluissa, tarvitset vakuutuksen ja peli­lisenssin. Tämä on Suomen Pallo­liiton vaatimus ja se koskee kaikkia pelaajia. Vakuutus on toki hyvä olla olemassa myös harjoituk­sissakin, vaikka se ei ole pakollinen. Se kuitenkin kannattaa ottaa heti kun olet tehnyt päätöksen jatkaa harrastusta.

Lisää peli­passista, vakuutuksesta ja korvausten hakemisesta löytyy Peli­passi ja vakuutus sivulta.

Seuran jäsenyys

Jalka­pallon harrastaminen vaatii käytännössä jäse­nyyden jossain jalka­palloa harrastavassa seurassa. Seura kustantaa monet harjoit­teluun ja pelaamiseen liittyvät maksut. Näitä ovat esimerkiksi kenttien vuokrat, tuomari­maksut, valmentaja­maksut, toimisto- ja muut kulut. Monet seurat, mukaanlukien Allianssi Vantaa T98:n emo­seurat Kopse ja Koips, toimivat talkoo­peri­aatteella, jolloin toiminta ei tuota voittoa vaan seuran kulut pyritään kattamaan jäsen­maksuilla, avustuksilla, keräyksillä, sponso­roinneilla, järjestä­millään turnauksilla jne.

Sekä Kopsessa että Koipsissa jäsenet maksavat seuralle jäsen­maksun kerran kalenteri­vuodessa. Tämän lisäksi joukkueelle maksetaan ns. harkka­maksua kerran kuukaudessa. Seurat laskuttavat osan kuluista joukkueilta, jotka katetaan harkka­maksuilla. Tällä hetkellä harkkamaksu on 60 € ja vuosimaksu 120-140 € ensim­mäisestä pelaavasta sisar­ruksesta. Seuraavasta sisar­ruksesta seuran jäsen­maksu pelaaja kohden on jo pienempi.

Allianssi Vantaa T98 joukkueessa seurojen jäsen­maksut menevät siis emo­seuroille ja harkka­maksut jäävät joukkueen käyttöön. Voit liittyä kumpaan seuraan tahansa. Joukkueen tai sen toiminnan kannalta valitse­mallasi seuralla ei ole merkitystä.

Kuntoharjoitukset Vierumäen koulussa.

Lisätietoa

Lisätietoa uudelle pelaajalle löytyy Korson Pallo­seuran ja Koivukylän Pallo­seuran sivuilta. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä sähkö­postilla tai puhelimella joukkueemme joukkueen­johtajiin, jotka mielellään auttavat sinut alkuun. Joukkueen­johtajien yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot sivulta.

© 2014 Allianssi Vantaa T98 — 15.07.2014 13:46 (fi)