Allianssi Vantaa
Allianssi Vantaa T98 teksti kuvana.

Varusteet

Molempien seurojen "hovi­hankkija" oli vielä vuonna 2014 Duo­sportin myymälä Jumbossa. Duo­sportin joutuessa yritys­saneeraukseen ja luopuessa Adidaksesta, Kopse siirsi varuste­hankintansa Keravan Inter­sportiin. Koipsin valinta ei vielä tällä hetkellä ole tiedossa.

Hankkiessasi varusteita muista mainita seurasi ja joukkueesi nimi (siis Kopse T99 tai Koips T98). Seurat saavat ostok­sista bonusta, joilla ne kustantavat esi­merkiksi valmentajien vaatteita. Joistakin Adidas-merkkisistä tavaroista saamme alennusta.

Varusteet tarvitaan

Kengät

Varustetoimittajalta löytyy peri­aatteessa kaikki tarpeellinen, mutta ainakin kenkien hankinnassa kannattaa olla tarkkana, jotta ne sopivat mahdolli­simman hyvin jalkoihin, eivät purista eivätkä hankaa esi­merkiksi kanta­päästä. Siksi on suosi­teltavaa käydä kokeile­massa kenkiä useammassa kaupassa.

Kengiksi kannattaa valita mallit, joita voi käyttää sekä teko­nurmella että luonnon­nurmella. Molemmilla pinnoilla käyttö­kelpoisissa kengissä on hiukan lyhyemmät nappulat kuin pelkästään ruoho­kentille tarkoitetuissa malleissa.

Harjoittelupallo

Kaikkein tärkein harjoittelu­väline on tietysti pallo. Harjoittelu­palloksi sopii mikä tahansa kokoa 5 oleva pallo. Pallon ei tarvitse olla kallis vaan aivan tavallinen perus­pallo riittää mainiosti (esim. Select).

Pallot kuluvat käytössä — varsinkin hiekka­kentillä — ja siksi niitä joudutaan joskus uusimaan, ei kuitenkaan kovin usein.

Pelivaatteet

Paidat, housut ja sukat tilataan varustetoimittajalta. Adidaksen oransseja paitoja ei aina ole hylly­tavarana myymälässä, myöskään oransseja sukkia ei aluksi löytynyt hyllystä. Paitaan tulee "Allianssi Vantaa" teksti etu­puolelle sekä peli­numero selkä­puolelle. Valitettavasti selässä olevan numeron painaminen ei onnistu Jumbon myymälässä ja siksi paidat pitää tilata erikseen.

Pelinumeron voi valita itse vapaana olevista numeroista, mutta numerosta tulee sopia joukkueen­johtajan kanssa, jotta joukkueelle ei tule vahingossa kahta pelaajaa samalla numerolla.

Sukkia on kolmea kokoa: 1-3. Koko 1 on mitä toden­näköisimmin liian pieni. Suurin osa joukkueen pelaajista käyttää sukkia nro 2, mutta joillakin on jalka vähän isompi ja koko 3 on silloin mukavampi.

Joukkueella on myös musta college-asu, jota pidetään tarpeen mukaan silloin kun ilma on viileämpi. College-asussa ei ole numerointia eikä nimiä.

Muut varusteet

Juomapullot, tukka­pompulat, sormikkaat ja vastaavat apu­välineet kukin pelaajaa hankkii itse. Pelaajalla on hyvä olla myös lenkkeily­varusteet, jotta harjoituksissa (ja varsinkin vapaa-ajalla) voi juosta muuallakin kuin nurmi- tai teko­nurmi­kentillä.

Joukkueen­johtajilla ja muutamalla pelaajalla on pumppu pallojen täyttämistä varten. Kaikkien ei tietenkään tarvitse hankkia omaa pumppua.

Varusteista huolehtiminen

Kukin pelaaja huolehtii siitä, että tarvittavat varusteet ovat mukana harjoituksissa ja varsinkin peleissä. Onkin suositeltavaa tehdä vaikka lyhyt muisti­lappu, jossa on lueteltuina normaalit harjoittelu- ja pelivälineet.

Pelaaja huolehtii myös siitä, että omat tavarat tulevat mukaan harjoituksen, pelin, leirin tai turnauksen päättyessä. Jos paikalle jää muiden tavaroita, tulee siitä tietenkin ilmoittaa tavaroiden omistajille tai joukkueen toimi­henkilöille. Pidetään yhteisistä tavaroista hyvää huolta!

Aikaisemmat varusteet

Toisesta seurasta siirtyvä pelaaja voi jatkaa harjoittelua jo hankituilla varusteilla. Harjoituk­sissa emme ole vaatineet pukeutumaan jomman kumman seuran vaatteisiin. Sama pätee reppuihin ja kasseihin, ne voi valita vapaasti.

Harjoituspaita.Saadaksemme joukkueelle yhtenäisen ulko­asun myös harjoituksissa, hankimme väriltään mustan ja tumman­sinisiä lyhyitä ja pitkä­hihaisia paitoja Adidakselta sekä valkoisia sukkia. Paidat saapuivat noin kahden kuukauden odottelun jälkeen, mutta sukat antavat vielä odottaa itseään. Onkin syytä olettaa, että varustetilaukset jatkossakin vievät huomattavan pitkän ajan.

© 2014 Allianssi Vantaa T98 — 15.07.2014 14:03 (fi)